Audio

Op deze verzamel pagina staan alle audio bestanden van de site met de nodige uitleg.

Als eerste een voorbeeldje van hoe een demo nummer tot stand komt tijdens een oefensessie. Alle instrumenten en stemmen worden met een eigen microfoon opgenomen. Soms wordt een zang- of instrumentpartij achteraf apart opgenomen. Dat allemaal bij elkaar klinkt ongeveer zo:

Dan worden alle geluidskanalen bewerkt op klank en samen gemixed tot een evenwichtig geheel. Dat klinkt ongeveer zo:

Na de mix wordt het alles gemasterd tot een stereo geluidsbestand wat gebruikt kan worden als demo. Bijvoorbeeld op een CD of mp3.

Hieronder een voorbeeld van een live opname tijdens een optreden. Alle geluidskanalen worden apart opgenomen en kunnen later bewerkt en samengemixed worden. Dit is een Live opname van coverband Prime Time tijdens het feestje na de Nucleair Security Summit in Den Haag in 2014.

Een voorbeeld van een opname met condensator microfoons. Deze staan een eindje van de musici af om zo een totaalbeeld op te nemen. Een stukje Piano Duo Festival met twee vleugels, twee celli en een hoorn, opgenomen met 4 microfoons, 2 voor de celli en hoorn en 2 voor de vleugels

Nog een voorbeeld van een opname met condensator microfoons. In dit geval een opname van het koor Common Comotion in een kerkje in Bussum. 2 microfoons voor het koor en twee in de zaal om een stuk natuurlijke galm van de ruimte mee te nemen.