wie is PRAW?

PRAW is Frits Barendsen. Autodidact met een jarenlange ervaring in geluidsverwerking. Van oorsprong vakfotograaf en momenteel actief in het IT Service Management en fanatiek doe het zelver tijdens de verbouw van onze Friese booerderij.
Geluid kruipt bij mij echter door het bloed sinds de jaren 70 en 80. Natuurlijk was er in die jaren een drive-in disco maar ook toen deed ik al af en toe een klus als geluidstechnicus voor bands. In die tijd was dat een dure hobby.

In deze tijd waarin computers, beeld en audio nagenoeg geïntegreerd zijn, zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan.
Mijn kennis van geluid, beeld en digitale ontwikkelingen en de huidige mogelijkheden heeft ervoor gezorgd dat ik PRAW opgericht heb. Met PRAW kan ik complexe en dus vaak dure oplossingen op beeld en audio gebied voor een betaalbare prijs aanbieden. Zo kan iedereen profiteren van wat er nu mogelijk is met licht en geluid.

PRAW en Prlwytzkofsky

De naam PRAW komt uit de verhalen van Ollie B. Bommel en is het stopwoordje van een professor. Lekker kort en makkelijk te onthouden.

Professor uit onduidelijk Midden- of Oost-Europees land, wiens spraakonderhevig is aan Duitse invloeden.
'Der naam is Prlwytzkofsky. Met ener z in der midden. Der goede dag.' De natuurkundige probeert op 'gans wetenschappelijker wijze' het beste voor de samenleving te bereiken. Stopwoord: 'praw'. Werkt aan de gemeente-universiteit en het stadslaboratorium van Rommeldam, maar trekt vaak de wijde wereld in. Wordt geassisteerd door de muis Alexander Pieps. Moet niets hebben van zijn collega Sickbock, die hij als een 'onwetenschappelijker kwak' beschouwt.
(bron NRC)